Blagodati morske vode

Još od davnina bolesnicima se preporučivalo udisanje aerosola od morskih valova koji se lome na stijenama, a danas ima načina kojima postižemo isto, bez nužnog boravka uz more. Grčki pjesnik Euripid napisao je: „More vraća zdravlje čovjeku“. Dobrobiti mora i njegov blagotvoran učinak na ljudsko zdravlje poznati su još od vremena drevne Grčke.

Morska voda sadrži raznovrsne soli i mikroelemente koji blagotvorno utječu na ljudsko zdravlje te se koriste u narodnim medicinama cijeli niz stoljeća. Po sastavu soli, morska je voda vrlo slična tjelesnim tekućinama, pa su je nekad koristili i kao zamjenu za krvnu plazmu. Morska voda sadrži natrij, magnezij, kalcij, klor, sulfat, bikarbonat, mangan, selen, cink i niz drugih elemenata koji pomažu mnogim stanjima i zdravstvenim problemima. Ioni natrija i klora pomažu regeneraciji oštećene sluznice, bikarbonati pridonose razrjeđivanju sluzi i čišćenju sluznice, jod je poznat po svom antiseptičkom učinku, a kalcij i magnezij djeluju protuupalno i antialergijski.

Mora se međusobno razlikuju po dubini, temperaturi, koncentraciji soli i stupnju ekološke očuvanosti. Naše Jadransko more pripada prozirnim morima, što odmah ukazuje i na njegovu očuvanost i raznolikost biljnog i životinjskog svijeta. Obala Jadranskog mora pruža vrlo pogodnu kombinaciju mora, klime i aromatičnog raslinja, što je pogodovalo razvoju liječilišta poput Opatije, Crikvenice, Rovinja i Velog Lošinja te dugogodišnjoj tradiciji talasoterapije, odnosno primjene fizičkih i kemijskih čimbenika mora i primorja u liječenju i rehabilitaciji.

Sastav morske vode vrlo je kompleksan te ga je teško sintetski oponašati. Linija proizvoda Aqua Maris omogućuje korištenje ljekovitosti morske vode tijekom cijele godine, kod kuće, na poslu i gdje god se nalazili. Morska voda za proizvodnju Aqua Maris preparata crpi se u najčišćim predjelima Jadrana, prema strogo definiranim procedurama vezanim uz dubinu na kojoj se crpi, udaljenost od obale, vremenske uvjete i sam postupak crpljenja.

Rezultat su blagi proizvodi na bazi prirodne morske vode, koji su pogodni za cijeli niz svakodnevnih, akutnih ili kroničnih problema nosa, grla i uha.