Zašto je ektoin važan u borbi protiv alergija

Ektoin štiti i stabilizira membrane stvarajući na nosnoj sluznici zaštitni film patentiranog naziva Ectoin-Hydro-Complex, koji sprečava doticaj alergena i iritansa sa stanicama i time ublažava alergijsku reakciju. Alergeni i iritansi ne mogu se približiti nosnoj sluznici te se lakše odstranjuju ispuhivanjem nosa.

Ektoin je 100% prirodan sastojak koji se dobiva iz ekstremofila. Ekstremofili su mikroorganizmi koji mogu preživjeti u ekstremno nepovoljnim uvjetima okoline (npr. iznimno visoka i niska temperatura, tlak, visoka koncentracija soli, UV zračenje). Kako bi se zaštitili od tih štetnih vanjskih učinaka, ekstremofili sintetiziraju ektoin, koji na jednak način može zaštititi ljudske stanice od nepovoljnih vanjskih utjecaja, poput alergena i iritansa.

Djelotvornost ektoina dokazana je u brojnim pretkliničkim i kliničkim studijama, a kada se kombinira s blagodatima morske vode nastaje inovativni sprej, koji omogućuje kvalitetnu njegu i zaštitu epitela nosne sluznice. Uzimajući u obzir sigurnost, učinkovitost, jednostavnost primjene i činjenicu da se radi o potpuno prirodnom proizvodu, Aqua Maris 4 Allergy sprej za nos i Vizol S s ektoinom kapi za oči predstavljaju novi pristup u prevenciji i terapiji sezonske alergije.

Učestalost alergijskog rinitisa kontinuirano raste, posebno u razvijenim zapadnim zemljama.

Karakteriziraju ga kihanje, svrbež i curenje nosa, a često se manifestira samo kao začepljen nos i otežano disanje bez drugih simptoma, što osoba ni ne povezuje s alergijom. Osim toga, alergijske se reakcije počinju javljati sve ranije u životu te je važno zaštititi i naše najmlađe.

Aqua Maris 4 Allergy sprej za nos s ektoinom prirodan je proizvod, klinički dokazane učinkovitosti, prikladan za djecu i najosjetljivije pacijente, a moguće ga je koristiti u svrhu terapije i prevencije. S obzirom na jačinu simptoma, preporučuje se uzimati ga samostalno ili u kombinaciji sa standardnom antialergijskom terapijom.

Uz rinitis mogu se javiti i neugodni očni (svrbež, suhoća, suzenje, peckanje) i kožni (osip i svrbež) simptomi. I u tim slučajevima mogu pomoći prirodni pripravci s ektoinom, kapi za oči i krema za kožu.

Vizol S s ektoinom kapi za oči namijenjene su kao pomoćna terapija u liječenju alergije. Ispiru oko od alergena i iritansa te ga oblažu zaštitnim filmom koji onemogućuje direktan kontakt alergena sa sluznicom oka. Na taj način se ublažuje ili onemogućuje alergijska reakcija. Kapi ne sadrže konzervanse pa su ugodne za primjenu.

Pantexol Repair krema s ektoinom povoljno djeluje na atopijski i kontaktni dermatitis, smanjuje upalu kože, potiče obnavljanje kože i vlaži je. Ne sadrži konzervanse, boje i emulgatore, pa je prikladna  za dojenčad i djecu.

Proizvodi s ektoinom ne dovode do navikavanja i nuspojava, pa se mogu koristiti dokle god su prisutne nelagodne smetnje (curenje iz nosa, suzenje ili suhoća oka, osip i svrbež kože). Mogu se koristiti i u preventivne svrhe, prije pojave simptoma, jer iskustvo govori da se problemi s alergijom pogoršavaju u proljeće i jesen, a stišavaju ljeti.